IMPORTANTA SPORTULUI LA COPII SI BENEFICIILE PENTRU SANATATE

Importanta sportului la copii

Practicarea unui sport este foarte importanta pentru dezvoltarea si cresterea copilului, imbunatatindu-i sanatatea atat sub aspectul fizic, cat si psihic. 

Sportul consolideaza scheletul, fortifica inima si plamanii, ajuta copilul sa-si coordoneze miscarile corpului, previne riscul obezitatii.

Mai prietenosi, mai sociabili 

Sportul este, de asemenea, un minunat instrument de socializare si de dezvoltare a valorilor educative: disciplina, rabdare, concentrare. si nu in ultimul rand, sportul poate influenta in bine caracterul copilului: cei timizi vor castiga incredere in ei si vor invata sa se exteriorizeze practicand un sport de echipa, in timp ce copiii nervosi vor invata concentrarea si autocontrolul in sporturile mai precise. Astfel sportul dezvolta caractere frumoase si spiritul de competitie. Din acest punct de vedere, deprinderea de a face miscare in mod organizat si sustinut trebuie sa fie o componenta importanta a acestui proces de formare. 

Sporturile organizate pot ajuta copiii sa creasca nu doar din punct de vedere fizic. De la fotbal pana la mersul pe role, de la inot pana la mersul pe jos, miscarea le ofera copiilor sansa de a se dezvolta armonios. Practicat in echipa sau in cadru organizat, sportul ii ajuta pe copii sa fie mai sociabili, sa lucreze usor impreuna cu ceilalti si sa inteleaga ce inseamna fair-play. In plus de beneficiile sale sociale, sportul ofera si o metoda grozava pentru copii de a se distra.

Beneficii pentru sanatate 

O activitate fizica constanta (de doua-trei ori pe saptamana), inceputa de la varsta de trei-patru ani are un rol preventiv foarte important, intareste imunitatea, previne imbolnavirile si obezitatea, ajuta la dezvoltarea corecta a musculaturii, intareste sistemul osos, ajuta la o postura corecta si, nu in ultimul rand, echilibreaza sistemul endocrin al copilului. Pe langa aceste efecte asupra organismului, are un rol la fel de important in dezvoltarea mentala si psihica sanatoasa. 

Copiii care practica un sport in mod constant sunt mult mai sociabili, comunicativi si disciplinati, asadar incurajati-i pe cei mici sa indrageasca sportul!

Dr. GORAN VALENTINA LIGIA 

Medic specialist medicina de familie 

Anima Veteranilor 

Programari: 021/9838 

[email protected] 

www.clinica-anima.ro

Leave a comment

Your email address will not be published.